Matematik

Hjælp til matematik! Tak =)

25. september 2011 af gymelev3105 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, kan i hjælpe mig med denne opg :)

Helle køber en cykel med 12% rabat. Når rabatten er fratrukket, koster cyklen 4500 kr.

a) Hvor meget koster cyklen uden rabatten i  kr.?

Hvordan finder man ud af det? :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af SuneChr

Cykelpris uden rabat  =  x

Rabat  =  0,12·x

Så vi får da     x - 0,12·x  =  4500    Løs da denne ligning.

(sæt x udenfor parentes)


Svar #2
25. september 2011 af gymelev3105 (Slettet)

Uh ha, ligninger er ikke min stærkeste side. Er der en lettere måde at løse den på? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2011 af SuneChr

100% - 12%  =  88%

88% svarer til 4500 kr

1% svarer til 4500 / 88

100% svarer til  100·4500 / 88

Du bør træne færdigheden i løsning af ligninger. Dem vil du komme ud for igen og igen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2011 af Tyrael (Slettet)

Se fremgangen i #3.
 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik! Tak =)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.