Matematik

Ligning

25. september 2011 af daemocs (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der en der evt. kunne guide mig gennem denne ligning, jeg har brugt microsoft mathmetics og fået svaret x=-7, men den løsning får jeg ikke når jeg selv regner den ud.

2-3(x+19)=5x+1

På forhånd tak.


Svar #1
25. september 2011 af daemocs (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af Taqz (Slettet)

Prøv og vis hvad du gør, så kan jeg se hvor du gør det galt.


Svar #3
25. september 2011 af daemocs (Slettet)

Har lagt den ind nu


Svar #4
25. september 2011 af daemocs (Slettet)

2-3(x+19)=5x+1

Først vil jeg jo gange parentesen væk

2-3x+57=5x+1 <- sådan

Og så samle alle x'er på den ene side af lighedstegnet

-1+2+57=5x+3x

58=8x

Og det bliver jo ikke x=-7

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2011 af Taqz (Slettet)

-3 * 19 bliver -57 ikke 57, der er din fejl


Svar #6
25. september 2011 af daemocs (Slettet)

Super!!!! tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.