Matematik

Matematik

25. september 2011 af LDKdk (Slettet)

hej jeg vil sætte pris på hvis der er en som vil se om denne opg. stemmer med resultatet:) 

f(x)=3x^2

bestem for denne funktion følgende: tangentens ligning i punktet x=3 

resultat y=54x-27


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af mathon

 

               ...resultatet er forkert


Svar #2
25. september 2011 af LDKdk (Slettet)

hvordan regner man det så ud ?:)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Normalt, når man skal finde tangenter til en funktion, skal man begynde med at differentiere funktionen,
for differentialkvotienten i punktet er jo tangenthældningen.

Hvis du ikke lige kan finde den (i opgaver) meget anvendte formel for tangentens ligning i din bog, kan du jo finde f(3) ved at indsætte x=3 i forskriften: f(x)=3x2.
Tangenten er en ret linje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af mathon

 

                 f '(x) = 6x

                 f '(3) = 6·3 = 18

                 f(3) = 3·32 = 27

tangentligning i (3,27)

                 y = f '(3)·(x-3) + f(3)

                 y = 18·(x-3) + 27

                 y = 18x - 54 + 27

                 y = 18x - 27

 


Svar #5
25. september 2011 af LDKdk (Slettet)

tak, det var også sådan jeg havde gjort, jeg havde bare lavet en enkelt udregning forkert:P

 

 


Svar #6
25. september 2011 af LDKdk (Slettet)

hvis så x= -3 bliver resultatet ikke -18x-27


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.