Matematik

Ligning med brøk

25. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Hej. 

jeg ved virklig ikke hvordan man regner en ligning med brøk ud. 

1/2x+2-1/4x=3 

1/2x+2-2+1/4x=3-2

1/2x+1/4x=3/4x= 1

3/4x/3/4=0=1/3/4x

=1.333x 

det er ikke det rigtige resultat hvad gør jeg forkert 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. september 2011 af drejer123 (Slettet)

Hej..

Hvis du skriver brøkerne som decimaltal, bliver det nemmere..

således:

0,5x+2-0,25x = 3

0,5+2-2-0,25x = 3-2

0,5x-0,25x = 1

0,25x = 1

0,25x/0,25 = 1/0,25

x = 4

Helene


Svar #2
25. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

tak 

det hjalp var lost 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Du kan også gange hele ligningen (alle led på begge sider) igennem med 4, så forsvinder brøkerne.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

#0 du har lavet en fortegnsfejl i 2. linie, der skal stå - 1/4 x

#1 har tabt et x i 2. linie, men har det med igen i 3. linie

1/2x+2-1/4x=3 ganger med 4

4*1/2x+4*2-4*1/4x=4*3

2x+8-x=12                  trækker 8 fra på begge sider

x=4


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2011 af drejer123 (Slettet)

#2


tak 

det hjalp var lost 

Kender det godt, så er det godt at der er andre der kan hjælpe en engang i mellem.. :D


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.