Matematik

Matematik

25. september 2011 af 787 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Tegn i et koordinatsystem det grafiske billede af funktioner.

 

C) 3y - 9x = 1 ???? hvordan kan jeg regner det  ??? 

 

Hjælp 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

isoler y og lav derefter et "silleben" /funktionsskema, og tegn så ud fra det


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

y =3x + (1/3)


Svar #3
25. september 2011 af 787 (Slettet)

Skal jeg laver sådan ??

1 = 3 y

1 = 3 x 

 


Svar #4
25. september 2011 af 787 (Slettet)

nå okay tak skal du have 


Svar #5
25. september 2011 af 787 (Slettet)

Men hvad med x ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

3y - 9x = 1  

sæt x=0 find y

sæt y=0 find x

så har du to talpar du kan sætte ind i et koordinatsystem, hvorefter du tegner linien


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. september 2011 af janehansen2011 (Slettet)

x        1     2     3

y       ?      ?     ?

y-værdierne regner du ved, at sætte x ind i formlen y = (1/3) +3x

så har du som her tre punkter (kun to er nødvendige, og desuden er svar #6 en del lettere, men den her måde er også en mulighed).

De tre punkter sætter du ind i et koordinatsystem og tegner så en linje gennem dem


Svar #8
25. september 2011 af 787 (Slettet)

Mange tak til jer 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.