Matematik

Tangentens ligning

25. september 2011 af RER (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Jeg er givet andengradspolynomiet f(x)= -x^2 + 9

Hvordan bestemmer jeg en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
25. september 2011 af RER (Slettet)

Tak!

Hvordan beregner jeg x0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør først formulere hele opgaven. Man skal finde tangentens ligning i hvert af grafens skæringspunkter, men det er ikke angivet, hvad grafen skal skære. Der er måske tale om grafens skæringspunkter med x-aksen. I så fald skal man løse ligningen f(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2011 af mathon

 

                       f(x) = y = -(x2 - 32)  = (-1)(x+3)(x-3)

i hvert af grafens skæringspunkter med x-aksen

   dvs

                      0 = (-1)(x+3)(x-3)
   hvoraf

 
                        (-3,0)  og   (3,0)

            


Svar #5
25. september 2011 af RER (Slettet)

Ja det var skæringspunkter med x-aksen.

Nu forstår jeg det, mange tak!


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.