Matematik

HJÆLP!! opgaver om differentialkvotienten

26. september 2011 af Thatt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp til de nedstående opgaver så håber virkelig på noget hjælp og gerne hurtig... på forhånd tak.

 

 

Opg.1: Betragt funktionen f(x)=3x^3-4x^2 -x+6
a) Find differentialkvotienten i x0 : f '(x0 )
b) Bestem f '(2)
c) Bestem punktet (2; f (2)) og find en ligning for tangenten i x0 = 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af peter lind

Brug at (a*xn)' = a*n*xn-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2011 af AskTheAfghan

Det bliver endnu svære for dig om et par uger, hvis du ikke prøver at gøre det selv.

Find differentialkvotienten af funktionen f(x) = 3x3 - 4x2 - x + 6

         Benyt denne formel, hvor (k·xn)' = n·k·xn-1

Bestem f'(2), skal du først kende f'(x), hvoraf x = 2 indsættes.

Bestem punktet (2; f (2)) .. gøre du det ved at indsætte x = 2 på den alm. funktion.

Find ligning for tangenten i x0 = 2 .. Benyt denne formel; y = f '(x0) (x - x0) + f(x0)


Skriv et svar til: HJÆLP!! opgaver om differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.