Matematik

ligning

26. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Hvordan regner jeg denne ud. 

4.5x-14=6x+1,5 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

Gang alle ledene med 2. :-)


Svar #2
26. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Når du mener ledene er det så sådan her?

4.5x-14=6x+1.5 

9x-28=12x+3

9x-28+28=12+3+28

9x/9= 43/9

x= 4,77

Hvordan synes du det er nemmest at lave ligninger, fordi jeg synes det er svært og forstår ikke min lærer. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2011 af fortem (Slettet)

Hvis man skal lære at regne sådan nogle stykker ud foreslår jeg altid, at man tager et skridt ad gangen og skriver alle mellemregninger ned.

Du har lavet en fejl i linie 3 og smidt et x væk.


Svar #4
26. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Er det det der har gjort jeg havde det forkerte resultat?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når du smider et x væk på tilfældig vis, er det ikke længere den samme opgave, du regner videre på. Det du så kommer frem til, har så ikke noget med den oprindelige opgave at gøre.


Svar #6
26. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Det vil at vis jeg havde haft x'et med havde det nok været rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2011 af anonym1996 (Slettet)

#6 jeg har meget svært ved, at forstå hvad du skriver, men prøv at regne opgaven igen. 

Det er altså her, hvor der er lavet noget forkert. 

9x-28=12x+3

9x-28+28=12+3+28


Svar #8
27. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Hej 

er det sådan her? 

4.5x*2-14*2=6x*2+1.5*2

9x-28=12x+3

9x-28+28=12x+3+28

9x-12x=12x-12x+31

 3x/-3x= 31/-3x

x=10,333???

ellers ved jeg ikke hvordan det skal regnes.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2011 af mathon

                          4.5x*2-14*2=6x*2+1.5*2

                          9x-28=12x+3

                          9x-28+28=12x+3+28

                          9x-12x=12x-12x+31

 

                          -3x = 31

                          x = 31 / (-3) = -(31/3) ≈ -10,333


Svar #10
27. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Hej 

 

er det så -10.333?

synes det sidste er det sværeste..

kan du forklare mig det.?

 


Svar #11
27. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

springer lige 

hvis der er parentes  feks..

7x+9=2(4x+2)

hvad gør man så??

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2011 af mathon

 

                          2(4x+2) = 2·(4x) + 2·2

jvnf
                         
a(b+c) = a·b + a·c
 


Svar #13
27. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Jeg får det forkert. Får til 3

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2011 af mathon

 

                                7x+9 = 2(4x+2)

                                7x+9 = 8x+4

                                9 = x+4

                                5 = x

 


Svar #15
27. september 2011 af jajegveddet (Slettet)

Forstår det ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. september 2011 af mathon

#14


 

                                7x+9 = 2(4x+2)                               gang ind i parentesen, der hæves som plus-parentes

                                7x+9 = 8x+4                                    træk 7x fra på begge sider

                                9 = x+4                                           træk 4 fra på begge sider

                                5 = x

 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.