Matematik

Matematik htx

26. september 2011 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Er der nogen, der vil hjælpe mig med denne opgave. 

Kan bare ikke få den til at lykkes :(

 

(6-2x)²=4*x²-28*x+48 (den skal give 3, men skal vise, hvordan man regner det ud)

 

på forhånd tak!

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2011 af fortem (Slettet)

Hvad er præcist opgaven? Skal du løse ligningen eller blot vise at 3 er en løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2011 af mathon

 

                   (6-2x)2 = 4·x2 - 28x + 48

                   36 - 24x + 4x2 = 4x2 - 28x + 48 .......osv.........

                    


Svar #3
26. september 2011 af molly16 (Slettet)

man kan vise trin for trin, hvad man skal gøre :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2011 af Krabasken (Slettet)

(6-2x)²=4*x²-28*x+48

 

36-24x+4x^2 = 4x^2-28x+48

 

-24x+28x = 48-36

 

4x = 12

 

x = 3


Svar #5
26. september 2011 af molly16 (Slettet)

tusind tak!!


Skriv et svar til: Matematik htx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.