Matematik

Er det rigtigt

26. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

jeg skal bestemme nedenstående ubestemte integrale: er det gjort rigtigt??



∫ydy/√(25-9y^4  )


a=5^2  og u=(9^2 )^2


∫y/√(25-9y ^(2 ) ) dy  ↔ ∫(1/√(5^2-(9^2 )^2 ) d9y)


∫(1/3  arcsin?((9y^2)/5)

og hvordan laver man denne opgave

Kuglen har centrum i punktet C, og punktet P er projektionen af C på α.
Planen α skærer kuglen i en cirkel Ø.
I et koordinatsystem i rummet har kuglen og planen ligningerne:

K:  x^2+y^2+z^2-4x-6y-4z-8
α: 2x+2y+z=3
Bestem koordinaterne til hvert af punkterne C og P
Bestem radius i cirklen Ø

 

nogen der har en go ide ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Substitutionen er ikke korrekt.

Man sætter u = (3/5)y2 , hvorved du = (3/5)·2y dy , og dermed

∫ ydy/√(25-9y4  ) = (1/6) ∫ du/√(1 - u2) = (1/6)·Arcsin(u) + k = (1/6)·Arcsin((3/5)y2) + k


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning, du har skrevet for kuglen. Kender man kuglens ligning, aflæser man kuglens centrum og radius heraf ved at kvadratkomplettere leddene med x, y, og z særskilt.


Svar #3
26. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

okey tak det havde jeg helt glemt :-)

med hensyn til opgave 2 så er det hvad jeg har fået opgivet i opgaven, og jeg ved ikke hvor jeg skal begynde


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Start med at skrive ligningen for kuglen K. Er det

x2 + y2 + z2 -4x -6y -4z -8 = 0   ?

Skriv ligningen på formen

(x - a)2 + (y - b)2 + (z - c)2 = r2

hvoraf man kan aflæse centrums koordinater (a , b , c) og kuglens radius r .


Svar #5
26. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

x^2+y^2+z^2-4x-6y-4z=8

min fejl den står sådan

men så er det som du selv siger x2 + y2 + z2 -4x -6y -4z -8 = 0


Svar #6
26. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

så er det

 

(x-2)^2+(y-6)^2+(z-2)^2-8=0

 

og  a=2, b=6 og c=2

radius = kvadratrod af 8

????


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Centrum er ikke korrekt, for b = 3; men du skal jo huske at trække det fra på venstre side, der blev lagt til i forbindelse med kvadratkompletteringen, eller lægge det til på højre side, dvs + 22 + 32 + 22


Svar #8
26. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

hmm 32= 9 det passer da ikke ??

og har du en god ide til hvordan jeg skal håndter b.


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal kvadratkomplettere korrekt:

x2 + y2 + z2 -4x -6y -4z -8 = 0 giver

[ x2 - 2·2x + 22 ] + [ y2 -2·3y + 32 ] + [ z2 -2·2z + 22 ] = 8 + 22 + 32 + 22 = 25 , så

(x - 2)2 + (y - 3)2 + (z - 2)2 = 52 , og dermed aflæses

C(2 , 3 , 2) og r = 5 .


Svar #10
27. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

men det er jo ikke svaret på opgaven der står jo at jeg skal finde koordinaterne til C og P ??


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvem siger også, at jeg har løst hele din opgave for dig? I #9 aflæser man koordinaterne for C. Du skal så i gang med at bestemme koordinaterne for punktet P. Punktet P er projektionen af C på planen α .


Svar #12
27. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

haha det var jo heller ikke det jeg mente, :-)

dvs. jeg skal bruge α: 2x+2y+z=3 og C(2 , 3 , 2) ??


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er jo planens ligning, og centrums koordinater.


Skriv et svar til: Er det rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.