Fysik

Fysik rapport opgave - Energi

26. september 2011 af amalietj (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med at besvare denne opgave?

Avedøremøllen er en meget stor vindmølle, der anvendes til produktion af elektrisk energi. Møllens navhøjde (højden af møllerotorens nav over jordoverfladen) er 55 m, og rotordiameteren er 50 m. Avedøremøllen producere en maksimal elektrisk effekt på 1000 kW ved en vindhastighed på 15 m/s. Ved denne vindhastighed er vindens effekt på møllerotoren 4,3*106 W.
 

Beregn Aveføremøllens nyttevirkning ved produktion af elektrisk energi.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2011 af Kasper73

nyttevirkning= Pafgiven/Ptilført, P=effekt=kW=kJ/s


Skriv et svar til: Fysik rapport opgave - Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.