Matematik

Negative indekstal

27. september 2011 af bacardi_boydkdk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregner jeg indekstallet ud fra negative tal. 

 

Basis år: -3167
Årest tal: -1567

 

-3167*100/1567 = 49

 

Er dette korrekt udregnet? Hvis ja, hvordan kan det så være at indekstallet er halveret? 

 

De bedste hilsner 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af mathon

dit
     -3167*100/1567 = -49

                                               -3167 ≡ -100

                                               31,67 ≡ 1

årets indekstal
                                              -1567/31,67 = -49,5

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvorfor er indekstallet negativt, når både basistallet og årets tal er negative. Man finder vel årets tal ved at gange basistallet med indekstallet divideret med 100?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af mathon

 

     ...når årets tal stiger, stiger indekstallet

                                                                                   -49,5 > -100


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indekstallet for et år angiver, hvor mange procent årets tal er i forhold til basisårets tal

Basisår: -3167
Årets tal: -1567

Indekstal (-1567)/(-3167)·100 = 49,5

Årets tal er ca det halve af basisårets tal.

 


Skriv et svar til: Negative indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.