Matematik

Ligning

27. september 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en pung er der kun 20'ere og 10'ere, der er tre gange så mange 10'ere som 20'ere, og der er 350 kr i pungen. Så skal jeg opstille en ligning og finde antallet af mønter ved at løse ligningen:)­­

please hjælp :-) 

et eller andet  = 350 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder frem til ligningen

350 = 10·3·x + 20·x ,

hvor x angiver antallet af 20'ere .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Start med at definere x.

Vi kan jo kalde antallet af 10'ere for x,
og antallet af tyvere for y.

Prøv nu at skrive udsagnet: "der er tre gange så mange 1 0'ere som 20'ere" om til en ligning.

Når der er 350 kr i pungen, hvad kan du så sige om 10·x + 20·y ?

Sæt udtrykket for y (eller x, hvis du hellere vil det) fra den første ligning ind på y's plads i den anden ligning.

Løs ligningen.
Gør prøve (sæt dit x og y ind i teksten og regn efter at det passer).

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1

Ved løsning af ligningen i #1, finder man

350 = 10·3·x + 20·x = 30·x + 20·x = 50·x , hvoraf

x = 350 / 50 = 7 

Der er altså 7 20'ere , og eftersom pungen indeholdt 3 gange så mange 10'ere finder vi

21 10-kroner og 7 20-kroner. 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.