Matematik

Matematik - hjælp!

27. september 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! :-)

Jeg har et par matematikopgaver, som jeg skal have hjælp til. Hver opgave er forskellige og handler ikke om det samme, så hvis I fx vil hjælpe mig med opgave 1, så skal I skrive opgave 1.

1)  6   2    x  8 =
         __
        
          9

2)  Hvor meget koster 650 Dollars til kurs 800? _______ kr.


3)  x    +   6 = 18     x=
    __

     3


4) Beregn renten af 48000 kr. til 9½ % p.a. i 6 måneder. ________ kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Kan ikke forstå det måden du har opstillet 1 og 3 på.

Til 2 betyder kurs 800 bare at 100 dollars koster 800 kr.

 


Svar #2
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

1)    2        (det er en brøk)
      __

       9


3)    x    (det er en brøk)

      __

       3


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Kan ikke rigtig se hvad formålet er i opgave 1.

I opgave 3 skal du bare isolere x/3 og gange med et til på begge side så x stå alene

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2011 af huldimadurin (Slettet)

Som jeg forstår er x = 36 i opgave 3, da 6 flyttes på højre side af = samt at det skifter fortegn bliver det på højre side til 12. Derefter multiplicerer du på begge sider af = med 3 for at få x til at stå alene på venstre side, heraf kommer det til at stå x = 18 - 6 *3 som bliver til x = 36.


Svar #5
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Okay tak - kan I også hjælpe mig med opgave 1 og 4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Jo hvis du i et gidder og skrive hvad der skal stå mellem 6 og 2/9


Svar #7
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

1) 6 2/9 gange 8 =


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

jeg spurgte hvad der står mellem 6 og 2/9, står der minus, gange, plus????

Til 4:

Den årlige rente er 9,5% p.a.

Dette svarer til en månedlig rente på:

12√1,095=1,00759.

Dette vil sige en månedlig rente på 0,759%.

Heraf fås:

A=48000*1,07596


Svar #9
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Der står ikke noget mellem 6 og 2/9 - det er 6 hele og 2/9, og det hører sammen, og det skal ganges med 8 - hvordan gør jeg det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Når du har et helt tal gange en brøk, skal du gange op i tælleren


Svar #11
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Jeg forstår ikke helt din besvarelse til opgave 4 - hvad er svaret? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2011 af WHiP (Slettet)

Der bliver tilskrevet en rente på 9,5% pr. år. I decimal tal svarer dette til 1,095.

Du skal her beregner hvor mange penge der er efter 6 måneder og dette gør du ved at tage den 12'te rod af 1,095. Det tal du så får ud er så den månedlige rente der tilskrives. For at regne hvor meget der er tilbage efter 6 måneder skal du gange 48000 med den månedlige rente 6 gange hvilket er grunden til at du opløfter i 6. Jeg skrev så forkert i den, du skal regne:

48000*1,007596


Svar #13
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Jeg forstår den godt nu og tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1 må være

6 2/9 · 8 , altså (6 + 2/9)·8

og i Opg 3 skal man sikkert løse ligningen

(x/3) + 6 = 18x

#12 -- Man skal kun beregne renten, og det er uklart, om der tilskrives rente hver måned, eller 1 gang årligt. Regner man med årlig rentetilskrivning, skal man beregne den årlige rente og tage halvdelen af det.


Skriv et svar til: Matematik - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.