Matematik

Brøker, renter mm.

27. september 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal have hjælp til et par matematikopgaver, som handler om brøker, renter og meget mere. Hver opgave handler ikke om det samme, så hvis du vil hjælpe mig med opgave 1, så skal du huske at skrive opgave 1, så det ikke bliver forvirrende.

1) Jeg har lavet et par regnestykker med brøker, men jeg er usikker på, om det er rigtigt.

4 1/12 + 12 3/4 = 16 10/12

23 4/7 - 7 1/3 = 16 5/21

6 2/9 x 8 =    (skal have hjælp til den)

1/4 + 2/3 + 5/6 = 126/144

2) Beregn renten af 48000 kr. til 9½ % p.a. i 6 måneder. ______ kr.

(p.a. = pr. år)

3) Tegn de tre højder i trekant ABC.

(Jeg kan ikke lige tegne trekanten, men 2 af hjørnerne er spidsvinklet, og det sidste hjørne er stumpvinklet - hvad menes der med opgaven, og hvad skal jeg gøre?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2011 af PeterValberg

opgave 1

4 1/12 + 12 3/4 = 16 10/12 (korrekt)

23 4/7 - 7 1/3 = 16 5/21 (korrekt)

6 2/9 x 8 omskrive til uægte brøk og "gang" 8 på :-)

6 2/9 * 8 = 56/9 *8 = (56*8)/9 = herfra kan du selv

1/4 + 2/3 + 5/6 (laveste fællesnævner er 24, hvilket gør det lidt nemmere end 144):

1/4 + 2/3 + 5/6 = 6/24 + 16/24 + 20/24 = 42/24 = 7/4

 

opgave 2

48000 *(0,095/2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Svaret i opgave 2 er 2280, ikke? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2011 af PeterValberg

jo

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Tak for hjælpen - hvis du har tid, så kan du lige hjælpe mig med en opgave mere. I opgaven står der, at husgavlen er tegnet i målestoksforholdet 1:200, og jeg skal finde ud af, hvad gavlens længde er i meter. Betyder det så, at 1 cm på tegningen svarer til 200 meter i virkeligheden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2011 af PeterValberg

Nej, det betyder at 1 cm på tegningen svarer til 200 cm i virkeligheden (altså 2 m)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
27. september 2011 af Streepz (Slettet)

Okay, hvad er svaret helt præcis i din besvarelse "6 2/9 x 8 omskrive til uægte brøk og "gang" 8 på :-)"?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2011 af mette48 (Slettet)

16 10/12 bør forkortes

6 2/9 x 8 =6*8 +8*2/9 = 48 +16/9 =48 + 1 7/9 = 49 7/9

1/4 + 2/3 + 5/6 = 3/12 + 8/12 +10/12 =21/12 = 1 9/12 =1 3/4

48000 kr. til 9½ % p.a. i 6 måneder          48000*9½*6/(100*12)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nogle af opgaverne er de samme, som der blev tærsket i i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1076705 . Der er ingen grund til at gentage dem her, når du allerede har fået udførlige svar.


Skriv et svar til: Brøker, renter mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.