Matematik

3. grads ligning

31. maj 2005 af jkbh1980 (Slettet)
Hejsa,

Jeg sidder og døjer med en ligning af 3. grad.... Det er efterhånden nogle år siden, jeg har haft én... ;o)

Er der nogen, der kan hjælpe - enten med en generel løsing - eller med den konkrete ligning:

-0,2886X^3+41,212X^2-164,5X+1463,7=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2005 af jonasschneider (Slettet)

LOOOOOOOOOOST

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

Har godt nok kun haft matematik på b niveau (er sproglig), men mener at man skal sætte x udenfor parentes, så der fremkommer en 2. gradsligning, også sige d=b^2-4*a*c... også er x=0, den ene løsning....

Svar #3
31. maj 2005 af jkbh1980 (Slettet)

Hej Christina,

Tak for svaret - problemet er bare at X=0 ikke er en løsning..... var den dog bare det.... For jeg mente, nemlig at fremgangsmåden var den samme, som den du nævner.... Øv....

Men Tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

hehe... okay.. håber du finder en løsning ;-
Øhh tænkte lige, er x=-1463,7 en løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Metoden med at sætte x uden for parantes kan kun bruges når du ikke har en konstantled, og det har du i denne ligning.

Min lommeregner giver en løsning, 138,961.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

okai :-)

Svar #7
31. maj 2005 af jkbh1980 (Slettet)

Til: Waterhouse!

Du er en sveske!!!! Det ser på min graf ud til at være 100% plausibelt! Tak! Har du nogen ide om, man så kan finde et toppunkt? (højst sansynligt i nærheden af (90,110.000))

Julie

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2005 af Duffy

Lad f(x) = -0,2886x^3+41,212x^2-164,5x+1463,7

da er


f'(x) = -.8658*x^2+82.424*x-164.5



f'(x) = 0

har da løsninger

x1 = 2,039469570

x2 = 93,16034563


f har latså vandret tangent i punkterne


(x1,y1) = (2,039469570 , 1297,177731)


(x2,y2) = (93,16034563 , 110471,3707)




Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det er et tredjegradspolynomium, så det har ikke noget toppunkt.

Kig https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=107475, det lader til at være samme opgave.

Svar #10
31. maj 2005 af jkbh1980 (Slettet)

Waterhouse: Tak, ja, det har jeg først lige nu luret.. Men tusind tak!

Og Duffy: Du er min helt! Takker!

Kan I have en super aften herinde!!!

Skriv et svar til: 3. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.