Biologi
Produkt
Enzym + substrat = produkt
- Hvad sker der med produktet, hvor går det hen?
Svar #1
28. september 2011 af volcom1
Det kommer jo an på hvad det er for et produkt. Enzymer indgår i millioner af reaktioner. Enzymer er katalysatore for reaktioner som uden enzymet ville gå meget langsomt. Så du kan ikke bare spørge hvor produktet bliver af, du skal være meget mere specifik
Det kan lige tilføjes at det er
enzym + sybstrat => produkt + enzym
Svar #2
28. september 2011 af Lipase (Slettet)
"Det kommer jo an på hvad det er for et produkt."
---
Hvad mener du her? Giv mig et eksempel på et produkt, tror det vil hjælpe på forståelsen.
Svar #3
28. september 2011 af volcom1
Hvis du fx tager et enzym som trypsin. Dette er et fordøjelses enzym som nedbryder de proteiner du spiser. Når du spiser et protein skal det optages i kroppen for at kunne anvendes, et protein er alt for stort til at kunne blive optaget. Derfor nedbryder kroppen proteinet til aminosyre. Hvis trypsin ikke var til stede ville denne nedbrydelse gå meget langsomt, derfor øger trypsin hastigheden på reaktionen.
Du kan derfor se trypsin som enzym, proteiner som du har spist som substrat, og aminosyre som produkt. Produktet bliver derefter transpoteret ind i cellen hvor det anvendes ti at holde kroppen igang.
Skriv et svar til: Produkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.