Matematik

ligning hjælp

28. september 2011 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg mangler hjælp i en ligning.

Isolere d i formlen  f=√P/d*t

 

Håber nogen der vil hjælpe mig

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2011 af mathon

 

       står der
                              f = √(P/(d·t))  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Lidt sært at se hvordan dit udtryk ser ud. Prøv at bruge parenteser for at vise hvad det er du mener.

 

Mener du: f = √((P/d)*t ) ?

eller måske f = √(P/d) * t ?


Svar #3
28. september 2011 af lotte14 (Slettet)

hovså glemte dem. men der står

f=√P/(d*t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Så kvadratrodstegnet dækker kun over P?

Så kan du multiplicere begge sider med d*t

f·d·t = √P    og dividere med f·t

d = √P / (f·t)



Hvis kvadratrodstegnet dækker hele brøken, skal du starte med at kvadrere (sætte i anden) begge sider.


Skriv et svar til: ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.