Matematik

Hjælp til reducering af stykke!

28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet) - Niveau: B-niveau

(a2)4 (ab7)1/4

__________

b4a8,25

 

Stregen er ment som en brøkstreg.

Jeg håber, at i kan hjælpe mig

På forhånd mange tak

hilsen Nanna :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af mette48 (Slettet)

Brug potensreglerne, de står i din bog


Svar #2
28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

Jeg får det til at blive:

 

(ab7)1/4

_____

b2 . a0,25

 

? er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2011 af mette48 (Slettet)

der kan forkortes mere


Svar #4
28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

ab1,75 . a8

_______

b2 . a8,25

 

Herfra ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre?

Jeg kan jo kun regne a'erne ud ikke = og dette vil blive a8 - a8,25 = a-0,25

 

 


Svar #5
28. september 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

Jeg ved ikke, om man må sige

ab1,75

_____

b2 . a-0,25

 

er dette korrekt, eller kan det forkortes yderligere?


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Det kan forkortes yderligere.

Benyt at a-n = 1/an    (eksponenten skifter fortegn, når potensen rykkes fra tæller til nævner eller omvendt)


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Der er flere steder med småfejl ovenfor, så nu tager vi den lige stille og roligt fra en ende af.

Men du skal altså også lige gøre dig selv en tjeneste, og få læst på potensreglerne i bogen!! som #1 siger.
Faktisk vil du lære rigtigt, rigtigt meget ved at prøve at identificere hvilken regneregl, der er brugt i hvilket trin her.
Og jeg vil gå så langt som til at tilbyde at læse det igennem og rette, hvis du skriver det her i indlægget.

(a2)4 ·(ab7)1/4
__________     =

b4·a8,25

 

a8 · (ab7)1/4
__________     =

b4·a8,25

 

a8 · a1/4·b7/4
__________     =

b4·a8,25

 

a8,25·b7/4
__________     =

b4·a8,25

 

b7/4
___     =

b4

 

b-9/4 =

 

1
___     =

4√b9


Skriv et svar til: Hjælp til reducering af stykke!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.