Matematik

Hjælp... Matematik

28. september 2011 af saraJ1 (Slettet)

Hej, jeg har lige brug for hjælp til den her opgave.

I den norske elv Jostedøla er der registreret op til 16000 fjermyggelarver pr. Kvadratmeter af bunden. (Kilder: Faugli m.fl Jostedalen. Universitetet i Bergen 1991)

A. Hvor stort et areal er der til hver larver?

B. Hvis vi giver larver et kvadratisk areal, hvor stor blive da sidelængden i dette Kvadtrat?

C. Opstil en formel for sidelængden (i M) i det kvadrat der er til hvert dyr når der er x dyr på m2

 

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

A. Vi finder arealet til hver larve

1m2 / 16000 = 0,000063m2 = 0,63cm2 = 63mm2

B. Sidelængden bliver

√(63mm2)= 7,9mm

C. Hvor y angiver sidelængden, finder vi frem til formlen

y = √(1 / x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2011 af placebo321 (Slettet)

a)

1 m2 / 16000 larver

b)

x * x = 1/16000 ⇒ x = √16000-1

c)

M/x = y*y = y2 ⇒ y = √M/x


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Hvad har du selv prøvet. Er det i a), du går i stå?

16000 fjermyggelarver pr. m2 giver hver larve et areal på 1m2/ (16000 larve)   (enheden er m2 pr. larve)


Skriv et svar til: Hjælp... Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.