Matematik

Beregn

29. september 2011 af hingst12 (Slettet)

Jeg skulle beregne dette stykke kan i fortælle mig om det er korrekt?

 

4½(1/3-1/7) = 4,5*1/4,5*3-4,5*1/4,5*7


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Parenteser, parenteser, parenteser. Det er godt nok forvirrende. Men hvis man prøver at splitte det op, og udregne det hver for sig:

4,5 = 9/2

(1/3) - (1/7) |finder fællesnævner

(7/21) - (3/21) = 4/21

Dermed bliver regnestykket:

(9/2)*(4/21) = (9*4)/(2*21) = 36/42 = 6/7

 


Svar #2
29. september 2011 af hingst12 (Slettet)

Tak for det


Skriv et svar til: Beregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.