Matematik

Jeg skal isolere r i denne formel: l * r^2 + p = q

29. september 2011 af xxxsonexxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vær sød også at forklare hvordan i gør, på forhånd Tak!(-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2011 af volcom1

l*r^2+p=q

Først trækkes p fra på begge sidder:
l*r^2+p-p=q-p -> l*r^2=q-p

derefter divideres med l på begge sidder:

l*r^2/l = (q-p)/l -> r^2=(q-p)/l

Derefter tages kvadratrod på begge sidder:

sqrt(r^2) = sqrt((q-p)/l) -> r=sqrt((q-p)/l)

Færdig


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2011 af IsaacN (Slettet)

Du har:
l * r^2 + p = q

Vi trækker p fra på begge sider af lighedstegnet:
l * r^2 + p - p= q - p

Nu har vi:
l * r^2 = q - p

Vi deler med l på begge sider:
l * r^2 / l = q-p / l

r^2 = q-p / l

r = √(r^2) = √(q-p / l)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2011 af volcom1

#2 Det var r der skulle isoleres:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2011 af IsaacN (Slettet)

#3 så jeg også lige efter jeg sendte den, men #2 er ændret. :)


Svar #5
29. september 2011 af xxxsonexxx (Slettet)

Tusind tak, nemt at forstå, og har nu også skrevet ned som note ved siden af i mine papirer!! (-:


Skriv et svar til: Jeg skal isolere r i denne formel: l * r^2 + p = q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.