Matematik

matematik hjælp!

29. september 2011 af ja3far (Slettet) - Niveau: B-niveau

forstår ikke opgaven :/

--

der er givet en ligning

ax^+4x+2=0 hvor a "Forskellig fra" 0

bestem diskriminanten for denne andengradsligning.

bestem tallet a, så andengradsligningen har netop en løsning

--


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2011 af NejTilSvampe

d = b^2 -4ac = 0 <=> a = b^2 / 4c


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2011 af volcom1

Opgaven går ud på at du bestemmer d. Jeg går ud fra du har løst en anden gradsligning før, dette er det samme, du skal bare indsætte "a" i stedet for et tal, hvorved du får et diskriminant som indeholder et a og derfor ikke et hetl tal.

Derefter skal du bestemme af så ligningen kun har en løsning. Du ved at når d=0 har en andengradsligning kun 1 løsning. Derfor opskriver du formlen  for diskriminanten og sætter d=0, derefter kan du isolere a og du har løsningen 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2011 af peter lind

Andengradsligningen Ax2+Bx+C = 0 har diskriminanten D = B2-4*A*C

Hvis D  = 0 er der kun 1 løsning


Svar #4
29. september 2011 af ja3far (Slettet)

Mange tak volcom1

 

-det var nu at a ikke var et tal jeg tvivlede på, men nu har jeg det :)


Skriv et svar til: matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.