Matematik
Hjælp til matematik
opgaven lyder..
for et givet positivt tal r er en funktion f bestemt ved
f(x) = kvadratroden af 2rx-x^2
grafen for denne funktion er en halvcirkel med radius r og centrum i punktet C(r,0)
for ethvert tal h, hvor 0 <h <eller lig med 2r, er en punktmængde bestemt ved {(x,y)}l 0<eller lig med h ^ 0<eller lig med y< eller lig med f(x))
ved rotation af en sådan punktpængde 360 grader omkring førsteaksen fremkommer et omdrejningslegeme, der er en del af en kugle med radius r. rumfanget V af dette omdrejningslegeme er en funktion af h.
gør rede for at, V(h)= pi*h^2 (r-(h/3)
en olietank har form som en kugle med radius r=0,85m. mår man skal undersøge, hvor meget olie der er i tanken kan dette gøres ved at stikke en målestok lodret ned i tanken og måle oliefladens højde over bunden
bestem h, når oliebeholdningen er lig me 1,1m^3
jeg har prøvet men jeg kan ikke rigtig få det hele til hænge sammen, nogen der ved hvad jeg skal gøre ?
Svar #1
29. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
Omdrejningslegemets rumfang er
V(h) = π·0∫h (f(x))2 dx
Benyt udtrykket for V(h) til at beregne h , når r og V er kendt.
Svar #2
29. september 2011 af TeroINød (Slettet)
#1
Omdrejningslegemets rumfang er
V(h) = π·0∫h (f(x))2 dx
Benyt udtrykket for V(h) til at beregne h , når r og V er kendt.
når, ja så kan jeg vel bare isolere h derfra, super !
Skriv et svar til: Hjælp til matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
