Matematik

opgave

01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bremselængden y (målt i meter) for en lastbil er givet ved y=b*x^a

hvor x er farten (målt i km/t).

-Når lastbilen kører med 60 km/t, har den en bremselængde på 26 meter.

-Hvis lastbilen øger sin hastighed med 20%, vokser bremselængden med 44%

1) Bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Bestem a ud fra

1,44 = 1,2

og find b-værdien ved

b = y1 / x1a , hvor værdierne indsættes.


Svar #2
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

jeg er ikke helt med (næsten)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Hvad er det du ikke forstår?


Svar #4
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

y1 / x1 a

er det x1a eller det hele opløft i a


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du finder at

b = y1 / x1a = 26 / 60a

Indsæt nu din fundne værdi af a .


Svar #6
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

okay så der er 60a (min fundne værdi af a)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Nej, det er forkert. Find a, så

1,44 = 1,2a , hvoraf

a = log(1,44) / log(1,2) = 2


Svar #8
01. oktober 2011 af stinedenseje (Slettet)

hvad? er a = 2 så

 

hvad så b


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Ja, vi har at a = 2, og dermed er

b = y1 / x1a = 26 / 602 = 0,0072 .


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.