Matematik

Matematik - HJÆLP!

01. oktober 2011 af ChristinaJacobsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har 1 opgave(4,4) som jeg ikke er helt sikker på jeg har gjort rigtig.

 

4.1 Beregn, hvor mange kJ 3/4 l energidrik indeholder.

1107 / 4 = 276,75
1107 – 276,75 =                   830,25 kJ

 


4,3 Beregn Samuels samlede energiforbrug under denne træning. Tabellen viser forholdet mellem energiforbruget i hvile og energiforbruget ved forskellige aktiviteter.
Eksempel: Når man løber med en fart op 10 km/t., bruger man 9,4 gange så megen energi, som man bruger i hvile.
En dag skal Samuel træne løb efter dette program:
12 min. med 10 km/t.
4 min. med 18 km/t
12 min med 10 km/t
4 min. med 18 km/t
12 min. med 10 km/t
4 min. med 18 km/t
12 min. med 10 km/t

Aktivitet - faktor

Hvile 1,0
Hårdt arbejde 7,7
Gang, 4 km/t. 3,5
Gang, 8 km/t 7,5
Gang op af trapper 9,7
Løb, 10 km/t 9,4
Løb, 12 km/t 11,5
Løb, 18 km/t 16,3
Cykling, 18 km/t 8,1
Cykling, 30 km/t 14,0
Cykling, 40 km/t 18,5
Crawl 10,5
Brystsvømning 8,7

Samuel løber 12 minutter med 10 km/t 4 gange = 48 minutter
4 minutter med 10 km/t 3 gange = 12 minutter
12. min. med 10 km/t:
9,4 x 4,5 x 67 = 2834,1
48 / 60 = 0,8
0,8 x 2834,1 = 2267,28 kJ
4 min. med 18 km/t:
16,3 x 4,5 x 67 = 4914,45
12 / 60 = 0.2
0.2 x 4914,45 = 982,89 kJ
2267,28 + 982,89 =                                     3250,17 kJ

4.4 Beregn, hvor stor en del af Samuels samlede energiforbrug de 3/4 l energifrik kan dække.

830,25 / 3250,17 = 2,5

Det kan vel ikke være rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af Isomorphician

830,25/3250,17 = 0,25545


Svar #2
01. oktober 2011 af ChristinaJacobsen (Slettet)

Hov ja, jeg har skrevet forkert... Undskyld

Men er svaret så 0,25545? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2011 af Isomorphician

Ja, hvis du vil have svaret i %, så gang med 100 %.


Svar #4
01. oktober 2011 af ChristinaJacobsen (Slettet)

Okay, tusind tak! :)


Skriv et svar til: Matematik - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.