Matematik

2y problem!

01. oktober 2011 af Lovely (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heeey folkens!

Jeg har fået en opg som lyder:

Løs følgende ligningssystem algebraisk:

y=2x-2       2y=-2x+8

Er det rigtigt, at svaret er (2,2)?

 

Please, hjælp!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Ja, det er korrekt. Hvordan har du løst den?


Svar #2
01. oktober 2011 af Lovely (Slettet)

Jeg har divideret 2y=-2x+8

Så det er:

 

2y:2=(-2x+8):2     =      y=-1x+4

 

2x-2 = -1x+4        = 3x=6          =        6:3x=    2.      x=2

 

2*2-2 = 2             -1*2+4 = 2          y=2

 

L = (2,2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

I din anden linje ville jeg skrive:

2x-2 = -1x+4   ⇔ 3x=6  ⇔ x = 6/3 = 2

Ellers rigtigt.

Ved ikke om løsningen kan misforstås som et interval. Det er måske bedre at skrive x = 2 og y = 2?


Svar #4
01. oktober 2011 af Lovely (Slettet)

okay, det gør jeg så. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: 2y problem!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.