Matematik

For hvilke værdier har a to løsninger?

01. oktober 2011 af inzaghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

 

Er gået i stå i denne opgave:

En parabel er givet ved f(x) = x2 – 4x+a, hvor a er en konstant. For hvilke værdier af a har ligningen f(x) = a to løsninger?

Jeg har udregnet d, til at være, d = (-4)2 – 4 *1 * 1 = 12 

Her kan man jo selv se, at hvis a er -4, så er d = 0 og derved er der kun én løsning. Men hvordan Beregner man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2011 af peter lind

f(x) = a <=> x2-4x = 0 uafhængig af a, så der må være en fejl i din beskrivelse. Hvis det er ligningen f(x) = 0 er det diskriminanten du skal finde. Den vil indeholde a og er altså ikke den du angiver. Du skal dernæst løse uligheden D > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2011 af nuser6 (Slettet)

D=16-4a>0   a går fra -uendelig til 4


Skriv et svar til: For hvilke værdier har a to løsninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.