Matematik

Lineære funktioner

02. oktober 2011 af sskriver321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen,

Jeg er igang med en matematikaflevering, og søger derfor lidt hjælp til et par spørgsmål. Opgaven handler om lineære funktioner, og spørgsmålene lyder sådan:

1. Forklar hvordan en omsætnings-, omkostnings- og overskudsfunktion
kan opstilles.
2. En lineær funktion f(x) sættes lig 0 - løs førstegradsligningen symbolsk
eller alternativt lav et eksempel. Forklar hvad den fundne x-værdi har
af betydning for grafen.
3. Forklar hvordan en x-værdi kan bestemmes ud fra en givet y værdi,
og omvendt.
4. Beskriv hvordan skæringspunktet mellem to linære funktionen bestemme

Håber I kan hjælpe :-)

Med venlig hilsen Søren


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Walras

1.

Omsætningsfunktionen er produktet imellem den omsatte mængde og prisen på produktet.

R(x)=p*x

Omkostningensfunktionen er produktet imellem den omsatte mængde og marginalomkostningen på produktet.

C(x)=c*x

Overskudsfunktionen er differencen imellem omsætningsfunktionen og omkostningsfunktion.

π(x)=R(x)-C(x)=px-cx=(p-c)x

Resten af opgaverne er næsten for simple. Dem bør du kunne svare på ved at se lidt på ligningen og eventuelt tegne lidt i et koordinatsystem.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.