Matematik

Matematik (algebra)

02. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Sæt den størst mulig faktor uden for parentes:

1. 3a+27b-15c=

2. 7abc+21bcd-42cde=

3. 13ac+39ab-65abc=

4. 24ab-8bc+12ac=

5. 2a2-2a+4a4=

6. 81a-189b+54ab=

 

2) EN vare koste a. kr/k: Prisen på 100 g: =? 

Hvordan regner jeg de her, er der en metode?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af PeterValberg

1) 3a + 27b - 15c = 3(a + 9b - 5c)

2) 7abc + 21bcd - 42cde = 7c(ab + 3bd - 6de)

så tror jeg, at du har fået hjælp nok ti at klare resten selv :-)

2)

hvis en vare koster en given pris for et kg. så må prisen for 100 g være 1/10 af prisen for et kg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hvordan gør du er der en metode kan virkelig ikke finde ud af at regne resten...

 

EN vare koste a. kr/k: Prisen på 100 g: = 1/10= 0,1 Er den rigtig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

3. 13ac+39ab-65abc=                             Find det største tal, der går op i alle tallene (her 13)

13(ac+3ab-5abc)                                    se om nogle af bogstaverne findes i alle led (her a)

13a(c+3b-5bc)


Svar #4
02. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

3. 13ac+39ab-65abc= 

4. 24ab-8bc+12ac=

5. 2a2-2a+4a4=

6. 81a-189b+54ab=

Jeg kan virkelig ikke finde ud af det er der en nemmer metode?


Svar #5
02. oktober 2011 af annahansen2 (Slettet)

Kan kun finde ud af det hertil 

4. 24ab-8bc+12ac= 4(

5. 2a2-2a+4a4=4(

6. 81a-189b+54ab=9( 

Derfra kan jeg så ikke komme vider, Nogen der kan hjælpe? 

 


Skriv et svar til: Matematik (algebra)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.