Matematik

hvordan man finde forskellige andengradsligniger med samme rødder

02. oktober 2011 af emilreinhold (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave 3 andengradsligninger der har de samme rådder -1 og 2

Jeg kender godt til f(x)=a(x-r1)(x-r2) men ved ikke hvordan jeg helt skal bruge den i denne opgave.

lidt hjælp kunne være dejligt. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan bare vælge 3 forskellige a-værdier. Hvis du så ganger ud, vil du få 3 forskellige 2. gradsligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2011 af PeterValberg

Eftersom rødderne er givet, så er det bare værdien for a, du kan ændre på, - fx:

f(x) = 2(x+1)(x-2)

g(x) = 3(x+1)(x-2)

h(x) = 4(x+1)(x-2)

"gang ud" og du har dine tre andengradsligninger :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2011 af mathon

 

                               f(x) = a(x+1)(x-2) = a(x2 - x - 2)

        a = -1            -x2 +x + 2 = 0

        a = 2              2x2 - 2x - 4 = 0

        a = 1/2           (1/2)x2 - (1/2)x - 1 = 0


Svar #4
02. oktober 2011 af emilreinhold (Slettet)

tak alle 3 :)


Skriv et svar til: hvordan man finde forskellige andengradsligniger med samme rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.