Kemi

Udregning af pH

02. oktober 2011 af WJG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Base opløsning 46 mg af en organisk movalent base opløses i vand til 10,00 mL

(Basens molare masse er 73 g/mol)

Stoffet har en pKb-værdi på 3,36 -dvs. middelstærk base.

Jeg er i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge, håber der er nogen som kan hjælpe !

 

Jeg prøvede at bruge pOH=1/2*(pKB-logCB) men det er jo for en svag base?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af exutu (Slettet)

46 mg/mL = 46 g/L
C=(46 g/L)/(73 g/mol)

http://wiki.mitsted.dk/upload/math/17be4e40.png


Svar #2
02. oktober 2011 af WJG (Slettet)

Ja det er også en af dem jeg har prøvet, men ved du hvordan omregner jeg min pKB til bare KB ?


Svar #3
02. oktober 2011 af WJG (Slettet)

Tak for hjælpen :) jeg fandt ud af det sidste spg. ved at sige KB=10^(-pKB)


Skriv et svar til: Udregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.