Matematik

Løs ligningen?

02. oktober 2011 af sashii - Niveau: C-niveau

Hvad skal jeg gøre i følgende opgave: 
Løs ligningen y = -15

Hvis det er til nogen hjælp, er der en ligning med følgende forskrift: y = 2x - 3

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du skal løse ligningen

-15 = 2·x - 3


Svar #2
02. oktober 2011 af sashii

#1, Er det resultat? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Nej da, du skal jo først finde en værdi af x, som opfylder ligningen, dvs at du skal løse ligningen.


Svar #4
02. oktober 2011 af sashii

#3

-15 = 2x - 3

-15 + 3 = 2x - 3 + 3

-12 = 2x

x = -6

På den måde?

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Det er fuldstændig korrekt.


Svar #6
02. oktober 2011 af sashii

#5, Når, tak for hjælpen :)

 

Skriv et svar til: Løs ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.