Matematik
Integrale opgave
Er der nogen som kan hjælpe med en opgave i min mat aflevering.
Jeg har vedhæftet opgaven og ved, jeg skal tage integralet, men forstår ikke, hvordan jeg skal afgrænse området.
Tak på forhånd.
Svar #2
02. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)
Man beregner arealet af M som
M = 1∫9/2 f(x) dx
= 1∫9/2 (3·√x) dx
Svar #3
02. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)
Du finder så
F(x) = 2·x3/2 , og dermed
M = 1∫9/2 f(x) dx
= 1∫9/2 (3·√x) dx
= [2·x3/2]19/2
= [2·(9/2)3/2] - [2·13/2]
= 17,09
Svar #4
02. oktober 2011 af kristensen93 (Slettet)
Men hvis jeg blot tager de to punkter, bliver der så taget hensyn til, at linjenerne, som afgrænser er skæve? For når man normalt tager integralet af noget, er det jo en "lige" linje op til grafen.
Svar #5
02. oktober 2011 af kristensen93 (Slettet)
Hov. Det nederste spørgsmål er fordi jeg har set punktmængden M, som punktmængden N.
Det er denne jeg har problemer med.
Svar #6
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Du har helt ret i, at de ovenstående svar ikke løser opgaven helt. De giver arealet for punktmængden M.
Bestem nu koordinaterne til punkterne A og B . B er liniens skæringspunkt med x-aksen, og A er liniens skæringspunkt med grafen for f(x) . Punktmængden N kan betragtes som sammensat af et parallelogram og et areal under grafen for funktionen f(x) - b , hvor b er y-koordinaten for punktet A. Hvis punktet A har koordinaterne (a , b) , beregnes arealet af punktmængden N som det af vektorerne BD og BA udspændte areal, plus arealet under grafen for funktionen f(x) - b fra x=a til x=9.
Svar #9
02. oktober 2011 af kristensen93 (Slettet)
Jeg er kommet frem til;
∫_4^9¦?f(x)-6 dx ? ? 8. Altså integralet er 8, men jeg forstår ikke, hvordan jeg skal beregne det udspændte parallelogram.
Formlen for det er A=det(vektor a, vektor b).
Skriv et svar til: Integrale opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
