Matematik

Umulige ligninger

02. oktober 2011 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har prøvet flere ater' af gange at løse disse ligninger, men uden held, nogen der er søde at forklare, hvordan de beregnes? 

-6-4x=6

7+0.5x=15

-5 0.5x+6=50


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

-6-4x = 6

-6-4x+6 = 6+6

-4x = 12

x = 12 / -4

Prøv selv med de andre. Du skal gøre det samme...


Svar #2
02. oktober 2011 af Anne1241 (Slettet)

Tak for svaret, men den her er der forholdsvis ikke placeret nogen form for + eller -     -5 0.5x+6=50    Skal man så gør i dette tilfælde =O 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Er du sikker på, at der ikke er et gange-tegn eller en parentes?


Svar #4
02. oktober 2011 af Anne1241 (Slettet)

Nej der står bare -5 1/2x(alså 'brøk')+6 = 50

-5 1/2x + 6 = 50


Svar #5
02. oktober 2011 af Anne1241 (Slettet)

måske menes der -5.5? ved ikke helt. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

-5 1/2x + 6 = 50                 ganger alle led med 2

- 11x+12=100                     trækker 12 fra på begge sider

-11x=88                                             deler med -11

x=-8

 


Skriv et svar til: Umulige ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.