Matematik

Ligninger og uligheder

02. oktober 2011 af Baran1 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig med:

 

2/2x-1 = 3/x+4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

lad mig gætte, du mener:

2/(2x-1) = 3/(x+4) 

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du mener

2/(2x-1) = 3/(x+4)

kan man gange over kors og isolere x.

Der er tale om en ligning, ikke en ulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

gang alle led med

HOV sæt lige ( og ) omkring nævnerne


Svar #4
02. oktober 2011 af Baran1 (Slettet)

Ja! Kan du hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2011 af NejTilSvampe

gang med (2x-1)(x+4) på begge sider.

x≠0,5 og x≠-4


Svar #6
02. oktober 2011 af Baran1 (Slettet)

Jeg mener:

2 (divideret med) 2x-1 = 3 (divideret med) x-4

help me please..


Svar #7
02. oktober 2011 af Baran1 (Slettet)

der står I vores facitliste, at svaret skulle blive:

x=11/4

men jeg kan ikke få det til at gå op :S


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Gang over kors til

2(x+4) = 3(2x-1)

Gang parenteserne ud, og reducer.

2x + 8 = 6x - 3


Svar #9
02. oktober 2011 af Baran1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen "Andersen11" :)


Skriv et svar til: Ligninger og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.