Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

03. oktober 2011 af iAmLost (Slettet) - Niveau: C-niveau

Denne opgave skal løses ved at opstille to ligninger med to ubekendte: 
Kasper har 55 kroner mere end Morten. I alt har de 165 kroner. 

a) Hvor mange penge har de hver? 


Brugbart svar (3)

Svar #1
03. oktober 2011 af PeterValberg

Kaspers beløb kaldes x
Mortens beløb kaldes y

x = y + 55
x + y = 165

løses som to ligninger med to ubekendte :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2011 af mathon

 

                Morten          Kasper          tilsammen
                   x               y = x + 55         x + y = 165

I:   x + y = 165
II: -x + y =   55                  ligningerne adderes

         2y = 220
          y =   110                 som indsat i I:   x + y = 165   giver

         x + 110 = 165
         x = 55

                Morten          Kasper       
                   55                110

 


Svar #3
03. oktober 2011 af iAmLost (Slettet)

Tak allesammen! :) 


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.