Matematik

Hjælp til funktioner

03. oktober 2011 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et problem med denne opg, og håber i kan hjælpe.

To funktioner f og g er givet ved

f(x) =4x+5 og g(x)=-2x+12

a) Bestem f(5), og løs ligningen g(x)=16

b) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.


Mvh
Mette


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af AskTheAfghan

a)

Du skal bestemme f(5), når funktionen f er f(x) = 4x + 5.

Løs ligningen g(x) = 16, dvs.  16 = -2x+12.

b)

Løs ligningen g(x) = f(x), dvs. -2x+12 = 4x + 5


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.