Matematik

lim funktion i maple

03. oktober 2011 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Jeg har vedhæftet mit spørgsmål, fordi man ikke kan se funktionen ordentligt, når jeg bruger copy past

Er der nogen, som kan hjælpe mig med, hvordan man løser opgaven ved hjælp af cas programmet maple.

 

Vedhæftet fil: opg. 6.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Du har ikke brug for et program til at regne det ud.

For t → ∞ får du

104 / (1 + 0) = 104 = 10000 , hvor 99e-2t → 0 for t → ∞.

Måske nemmere at se hvis du skriver e-2t om som 1/e2t. Her kan du se at når t bliver større, så bliver resultatet af dette udtryk mindre. For t → ∞ vil derfor 1/e2t → 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Men okay, siden du spurgte om hvordan man laver det i Maple, så se vedhæftede billede.

 

Vedhæftet fil:Limit.PNG

Svar #3
04. oktober 2011 af Annebanana (Slettet)

Tak for hjælpen - vi skal nemlig lave det i maple.

Kan du også hjælpe mig at bestemme det tidspunkt hvor funktionen vokser hurtigts? Er det i'' - altså i og to mærker?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Det er lang tid siden, at jeg har havt med funktionsvækst at gøre, men det lyder rigtigt.

I'' = 0 skulle gerne være det punkt, hvor den første afledede funktion, i dit tilfælre I', har vendepunkt.

Ud fra grafen ser det ud til at være omkring 2.5 et sted.

Så I'' = 0 ville jeg umiddelbart tro var det tidspunkt hvor funktionen vokser hurtigts.

 

Jeg får t ≈ 2.29 med Maple. Prøv at se hvad du får.


Skriv et svar til: lim funktion i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.