Matematik

Ligning

03. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem værdien af k, så ligningen x+ 4x + k = 0 få præcis én bestemt løsningen. Bestem derefter løsningen.

Hvis den får én bestemt løsning, må diskriminanten jo så være nul. altså -b/2a 

Min facitliste får k til 4 og løsningen x = -2

- Hvordan finder man frem til K? og hvordan finder man generelt resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at

d = b2 - 4·a·k = 0

Vi finder så

16 - 4·1·k = 0 , hvoraf

k = 16 / 4 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er en 2.-gradsligning, og den har præcis een løsning, hvis dens diskriminant er lig med 0.

Løs derfor ligningen d = 0 , dvs b2 - 4ac = 0 . Indsæt ligningens konstanter, og løs den fremkomne ligning i k .


Svar #3
03. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

#1


Hvor får du 16 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

2.-gradsligningen har koefficienterne a = 1, b = 4, c = k . Indsæt det i udtrykket for diskriminanten d, og løs ligningen d = 0 .

16 = 42 = b2 .


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.