Matematik

Funktion - tabel 2

03. oktober 2011 af Lipase (Slettet)

Se vedhæftede fil.

a)

f(0), defination: xo = 1 dis. (r+1)0=1

b= 511

f(1) = 697

697 = 511 * a1

<=>

a= 697 / 511

<=>

a= 1,36399

Har brug for hjælp til forklaring. Hvordan kan jeg forklare det jeg har gjort med ord.

____

b)

A er fremskrivningsfaktor voksen 36 % om året

Man omregner 1,36 til procent

1,36 er (r + 1) <=> r = 0,36

omregning til procent

= 36,39 % pr. år

f(13) = 511*1,3639913 = (..) Antal børn

 

Har ligesom i opg. a, brug for hjælp til forklaring

 
Vedhæftet fil: IMAG0550.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2011 af peter lind

Jeg kan ikke finde hoved eller hale i det du skriver. Af opgaven kan jeg se at det du skal gøre er at bruge regressionanalyse på de data


Svar #2
04. oktober 2011 af Lipase (Slettet)

Vi har ikke haft om regressionanalyse. Jeg synes selv opgaven er svær og tror ikke den er løst korrekt.

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kunne blot have vedhæftet filen i et nyt indlæg i den oprindelige tråd i stedet for at oprette en ny tråd.

Det er meningen, at man skal lave regression med en eksponentiel model til tabellens data, og ikke blot benytte to af datapunkterne til at bestemme a og b.


Svar #4
04. oktober 2011 af Lipase (Slettet)

Er der en anden måde, at løse det på uden at skulle lave en regression? Da min lærer ikke har forklaret det i klassen er det ikke tilladt, at jeg bruger det i afleveringen 

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er det ikke længere den opgave, der løses, hvis der ikke benyttes regression.

Du kan selvfølgelig prøve at plotte dataene på enkeltlogaritmisk papir og bestemme a og b ud fra den bedste rette linie gennem tabellens data.


Svar #6
04. oktober 2011 af Lipase (Slettet)

"Det er meningen, at man skal lave regression med en eksponentiel model til tabellens data." 

----

Har du et eksempel?

 

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er vel ingen grund til at gå i gang med andre opgaver om eksponentiel regression, når du skal løse denne opgave. Indtast tabellen i Excel eller lignende værktøj, lav en graf og tilføj en tendenslinie med eksponentiel model.


Svar #8
04. oktober 2011 af Lipase (Slettet)

Hvordan ser det her ud?

 
Vedhæftet fil:Mat - exel.pdf

Svar #9
04. oktober 2011 af Lipase (Slettet)

#7

Har problemer med forståelsen af opg. 3 b) 

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er den rigtige graf. Man tjekker en boks, når man definerer tendenslinien, så man får forskriften plottet på grafen.

Du får nok et lidt underligt udtryk, da du kar brugt årstallene selv, og ikke tiden regnet fra 1997.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Konstanten a kan benyttes til at beregne fordoblingskonstanten, dvs. den tid, der går, før antallet af ADHD er fordoblet.

Benyt den fundne forskrift til at beregne f(t) svarende til år 2010.


Skriv et svar til: Funktion - tabel 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.