Matematik

Ligning

04. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs ligningen i hånden.

x = 3 + 70/x                          (altså 70 over x i en brøk)

Hvordan løser man denne?

Man skal vel lave den om til en andengradsligning, og jeg har prøvet mig frem, men kunne ikke få det samme som i min facitliste altså at, at det giver 10 og -7 ??

Hvordan finder man frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af PeterValberg

x = 3 +70/x
x - 3 = 70/x
x(x-3) = 70
x2 -3x -70 = 0

voila, - en andengradsligning, der "bare" skal løses

Du skulle gerne finde at:

x = -7  ∨  x = 10

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2011 af mathon

                  x = 3 + (70/x)       x ∈ Ro                                         multipliver med x

                  x2 = 3x + 70 ..........


Svar #3
04. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

#1


Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2011 af PeterValberg

#3 det var så lidt, skulle det være en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
04. oktober 2011 af Ukenddt (Slettet)

Hvad er kvadratroden af diskriminanten 271 så? Min lommeregner kan ikke. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2011 af mathon

 

                    x2 - 3x - 70 = 0

                    d = (-3)2 - 4·1·(-70) = 9 + 280 = 289

                    √(d) = √(289) = 17


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.