Matematik

Hurtigt matematik spørgsmål

04. oktober 2011 af Cherrie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis jeg nu reducere et stykke f.eks.(a+b) - (1a-b) 

og lad os bare sige at det ville give a+b-1a-b=-a

Hvordan skal jeg så skrive det ned som et Svar? altså skal jeg skrive hele linjen ned altså, a+b-1a-b=-a, eller skal jeg kun skrive =-a

 

PS. De her stykker er 100% opdigtet, så det er egentligt bare random tal jeg skriver ned, så det jeg skriver er nok forkert men jeg vil bare vide hvordan man skal skrive svaret tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2011 af NejTilSvampe

(a+b) - (1a-b) 

a+b - a + b 

2b

eller 

(a+b) - (1a-b) = a+b-a+b = 2b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2011 af peter lind

Du skal tage mellemregningerne med. Hvis du laver en eller anden fejl kan din lærer så se hvad du har lavet galt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

1a=a Normalt vil man skrive a.

Et bud:

a+b-a+b=2b

(-)(-)=+


Svar #4
04. oktober 2011 af Cherrie (Slettet)

@NejTilSvampe Så jeg skal bare skrive 2b som facit, hvis det er at vi går efter dit eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2011 af NejTilSvampe

#4 - 2b ER facit, så ja det ville være smart at skrive det som facit.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Skriv som #1, men hvis du bruger den første skrivemåde, skal du huske lighedstegn (dem har #1 glemt)

Mellemregningerne er vigtige, mangler de til afgaangsprøven, trækker det ned selv om facit er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som peter lind og mette48 skriver ovenfor, er det vigtigt at medtage alle mellemregningerne. Derved kan læreren også se, om din fremgangsmåde er rigtig, selv om resultatet måske ikke er korrekt. Man vil score en del points ved at vise den korrekte fremgangsmåde, selv om resultatet ikke er helt rigtigt. Men viser man kun resultatet, scorer man jo ikke, hvis resultatet er forkert, selv om man havde benyttet den rigtige fremgangsmåde.


Skriv et svar til: Hurtigt matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.