Matematik

Integration

04. oktober 2011 af Dell9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer.
Jeg har følgende:
Grafen for f(x)=x^2-9 afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde m, der har et areal.
Beregn arealet af m.


Hvordan gør man? Har det noget at gøre med f(x) skal sættes lig 0?


Mvh. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2011 af peter lind

Find grafens skæringspunkter a og b med x aksen. A = ∫abf(x)dx


Svar #2
04. oktober 2011 af Dell9 (Slettet)

Og hvordan findet jeg det helt præcist? (Jeg må i øvrigt ikke bruge hjælpemidler i denne opgave) - ellers havde jeg fundet skæringspunkterne. :-P

 


Svar #3
04. oktober 2011 af Dell9 (Slettet)

Skal jeg integrere f(x)=x^2-9?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2011 af peter lind

#2 Du skal løse ligningen f(x) = 0. Det kan gøres uden hjælpemidler.

#3 ja


Svar #5
04. oktober 2011 af Dell9 (Slettet)

f(x)= x^2-9 integreret til: 1/3*x^3

Derfra er jeg forholdsvis blank. Hvad jeg gør jeg med øvre og nedre grænse?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2011 af peter lind

Du intergrere forkert. Brug at ∫a*xn dx = a*xn+1/(n+1)

Du finder grænserne ved at løse ligningen f(x) = 0. Prøv evt. at lave en graf for funktionen


Svar #7
04. oktober 2011 af Dell9 (Slettet)

Men hvorfor er den integreret forkert? Funktionen x^2 giver til stamfunktionen 1/3*x^3 ?
Burde den så hedde: 1/3*x^3-9 ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2011 af peter lind

Du mangler også at integrere -9


Svar #9
04. oktober 2011 af Dell9 (Slettet)

Det er da en konstant som giver 0?


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.