Matematik

matematik hjælp :/

04. oktober 2011 af wahib (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har Om en eksponentiel udvikling

                              
oplyses, at
                                  2
                        f(3) = --
                                  15
og
                                   6
                        f(5) = ---
                                  125


Angiv en forskrift .... 

 

Er  helt blank har læst og læst i mine bog og de forskellige forums, men uden held :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften har formen f(x) = b·ax .

Indsætter man de to datapunkter, får man to ligninger til bestemmelse af a og b . Formlerne står sikkert i din bog.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2011 af peter lind

Funktionen har formen f(x) = b*ax. Du skal så finde a og b. Sæt de funktionsværdier ind i formlen. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løs. Hvis du dividerer disse ligninger går b ud, så du kun har a som ubekendt


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Eksponentialfunktionen ses på formen y = b·ax , hvor

a = x2 - x1√(y2 / y1) , og

b = y1 / ax1 .

Benyt nu dine oplysninger til at indsætte i ovenstående formler.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Du skal bare bruge følgende formel:

a=x2-x1√y2/y1

herefter bestemmer du b på en af to måder:

b=y1/ax1     eller    b=y2/ax2


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2011 af Geomet (Slettet)

Da du kender to punkter (A og B), så kan du finde a, da den er givet ved :

a = (x2-x1)√(y2/y1)

Bestem så b ud fra enten punktet A, som har koordinaterne (x,y):

y (for det punkt) = b * a(fundet)x(for det punkt)

Løs dette, og find b. Nu har du fundet en forskrift f(x)= b*ax


Svar #6
05. oktober 2011 af wahib (Slettet)

Måske spørger jeg lidt dumt igen, men hvilken en af dem er x og hvilken en af dem er y :s ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Du har oplysningerne

f(3) = 2/15 , og

f(5) = 6/125 .

Du har så at x1 = 3 , x2 = 5 , y1 = 2/15 , og y2 = 6/125 .


Skriv et svar til: matematik hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.