Matematik

løs ligning med 2 ubekendte

05. oktober 2011 af mettespansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligning med 2 ubekendte

 

2x-y=6

-4x+2y=-2 ??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af Isomorphician

Linjerne er parallelle, altså ingen løsning.


Svar #2
05. oktober 2011 af mettespansk (Slettet)

Hvorfor ikke?

 


Svar #3
05. oktober 2011 af mettespansk (Slettet)

( har ikke løst ligning med to ubekendte før)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2011 af Isomorphician

(i): 2x - y = 6 <=> -y = -2x + 6 <=> y = 2x - 6

(ii): -4x + 2y = -2 <=> 2y = 4x - 2 <=> y = 2x - 1

Det ses at hældningskoefficienten for de to linjer er ens, og de vil dermed aldrig skære hinanden.


Svar #5
05. oktober 2011 af mettespansk (Slettet)

men hvad så med

4x-6y =4

6x-9y=6

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme opgave, som blev diskuteret i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1080921


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

De to ligninger reduceres til

2x - 3y = 2 , og

2x - 3y = 3 .

Der er ingen løsninger, for der er ingen talsæt (x , y), der opfylder både, at 2x - 3y = 2 og = 3 .

De to linier, der repræsenteres ved disse ligninger, er parallelle.


Skriv et svar til: løs ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.