Matematik

Matematik.

05. oktober 2011 af xjacobbonde (Slettet)

Hej, håber folk vil hjælpe mig med denne opgave, kan virkelig ikke se mig ud af det.

Opgave 4
I timen har vi brændt et fyrfadslys.
Lyset vejede 14.0 g, før det blev tændt. Metalfoliet der holder lyset vejede 0.3g.
I timen lavede vi følgende målinger
Tid.         vægt.

5,55        13,8

10,10      13,6

13,10      13,4

16,05      13,3

20,05      13,2

26,45      13,0

33,55      12,8

39,40      12,6

46,07       12,4

52,25       12,2

58,30        12,1

1,07,30     11,7

1,17,17     11,3

Det er vigtigt at I er opmærksomme på, at 5’55, betyder 5 min. og 55 sek. Og altså ikke 5.55 min.
Tilsvarende er 1’’07’30 lig med 67.5 min. For en time er 60 min. Og 30 sekunder er 0.5 min.
a) Vis der er en lineær sammenhæng mellem tid og vægt.
b) Bestem ligningen for forskriften
c) Hvor meget stearin er brændt væk efter 2 timer.
d) På pakken med fyrfadslys står der ofte hvor længe lysene kan brænde, hvad skal der stå på denne pakke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2011 af Hijsa

Skal du ikke stille tallene op i en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav lineær regression på tallene i tabellen. Omregn tiden til sekunder, eller minutter (decimaldele af minutter).

Hvis den angivne vægt indeholder vægten af metalfoliet, kan man løse ligningen

v(t) = 0,3 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Omregn tiden til timer eller minutter. Foretag derefter en lineær regression ud fra den indsamlede empiri/datamateriale, og vurder ud fra R2-værdien at sammenhængen tilnærmelsesvis kan beskrives som lineær.

b) Du har nu fundet dine konstanter, som indsættes i y = a·x + b .

c) Indsæt t = 2 timer = 2·60min alt efter enheden bestemt i a) .

d) Løs ligningen f(x) = 0,3 , hvor f(x) er den lineære funktionsforskrift fundet i b) .


Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.