Matematik

Matematik

05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Hej, jeg sidder med en opgave jeg prøver at løse, men det giver bare ikke op. Derfor spørger jeg jer, om I vil hjælpe mig med at løse opgaven?

Opgaven lyder:

For et produkt er efterspørgslen givet ved:
 

QE= 400 - 4P + 3PA + 0,15Y

 

Hvor QE betegner den efterspurgte mængde, P prisen, PA er prisen på et alternativt produkt, og endelig er Y indkomsten.

Udbuddet af produktet er givet ved:

QU= 250 + 3P + 0,2P

hvor QU er den udbudte mængde.

Lad nu P= 25, PA= 20 og Y= 600

 

Beregn efterspørgselselasticiteten af QE med hensyn til P

Jeg håber I vil hjælpe mig. 
På forhånd tak.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven hører nok mere hjemme i VØ forumet.


Svar #2
05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Hej, det er fordi jeg har et fag der hedder kvantitative analyseredskaber og derfor ved jeg ikke hvor jeg skal spørge. Men jeg kan prøve der.


Svar #3
05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Men har du kendskab til det jeg spørger om evt.?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Umiddelbart ser det ud til, at du skal indsætte informationerne P= 25, PA= 20 og Y= 600
i udtrykket: QE= 400 - 4P + 3PA + 0,15Y.

Dog er "med hensyn til P" til forvirrende.

Men jeg kender ikke meget til VØ.


Svar #5
05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

P?? 

 

Dvs. den komme til at hedde 400 - 4 * 25 + 3 * 20 + 0,15 * 600 

 

hvis det er sådan som jeg har gjordt skal man så regne den ud?? (altså indtaste på lommeregneren)


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte definitionen af elasticitet med hensyn til en parameter. Man skal beregne noget i retning af

Elasticitet = ∂QE/∂P / (QE/P)

men folk med kendskab til VØ kan sikkert korrigere denne formodning.

Trådstarter må kunne fortælle os, hvorledes man definerer elasticiteten.

 


Svar #7
05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Okay, vil det sige at man skal differentiere  først??


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg vil først have dig til at bekræfte, hvorledes elasticitet er defineret.


Svar #9
05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Hvad mener du med at definere elasticiteten??


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

#6 Ja, beklager, jeg havde ikke læst forklaringen af QE ordentligt.
Der står jo, at QE betegner den efterspurgte mængde, og at det er efterspørgselselasticiteten, der skal findes.

Slå op i din bog (brug evt. index bagest i bogen) for at finde definitionen af efterspørgselselasticiteten; det er økonomi, som vi matematikere ikke nødvendigvis har kendskab til.
Desuden lærer du jo også mere ved at slå det op.
Hvis du ikke finder noget i bogen, eller i VØ-forummet, så prøv google!

#9 Find ud af hvad elasticitet er her.


Svar #12
05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Mange tak til jer alle, jeg har fundet ud af hvordan man løser det :D


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.