Matematik

lidt matematik :)

06. oktober 2011 af nini66 (Slettet)

Hej alle :)

Jeg har selv læst lidt om disse begreber, men er lidt blank...

Er der nogle der kan fortælle mig, hvad uafhængige variabel betyder?

afhængige variabel?

og lineær regression ?

Håber på hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Hvis vi taler om lineær regression, finder man ud fra et givent datamateriale en funktion på formen

y = a·x + b ,

hvor y er den afhængige variabel, eftersom y afhænger af x, og x er den uafhængige variebel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

- og "lineær regression" er et værktøj til at finde a og b i liniens ligning y = ax + b,

hvis du får opgivet nogle punkter, den enten skal gå igennem, eller så tæt på som muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2011 af Walras

Faktisk er lineær regression vel en måde at finde parametrene β01...βn på, idet den generelle form af en lineær forskrift er

y=β01x1+...βnxn+μ,

men da der kun arbejdes med én variabel i gymnasiet, forkortes denne til

y=β01x1,

der passende kan vælges at skrives

y=ax+b.

Det er dog sjældent ret brugbart i eksempelvis økonomi kun at kunne tage højde for en variabel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 3

 

Klart klart -

 

Men opgavestilleren går altså i folkeskolen ;-)


Skriv et svar til: lidt matematik :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.