Matematik

Bestemt f’(4) ved hjælp af figuren

07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

Har virkelig ingen anelse om hvad jeg skal gøre. Nogen der kan give en hint?

Grafen er vedlagt.

Vedhæftet fil: billedet.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at f'(4) er hældningskoefficienten for tangenten til grafen i punkten (4 , f(4)) . Indtegn tangenten til grafen i dette punkt og bestem tangentens hældningskoefficient.


Svar #2
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

Jamen hvorfor siger du at jeg skal finde hældningskoefficienten, når at f'(4) er hældningenkoefficienten for tangenten? er den så ikke fundet?

Differentiel er ikke min stærke side (endnu)..


Svar #3
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

Det er foresten uden hjælpemidler.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal aflæse dens værdi ved hjælp af tegningen. Først skal man derfor indtegne tangenten, og derefter skal man bestemme tangentens hældningskoefficient ud fra denne tegning.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Det er svært at differentiere en funktion ud fra en graf, når man ikke ved hvad funktionen hedder.

Tegn en tilnærmelsesvis tangent for grafen i punktet f(4) og aflæs hældningen på denne tangent.


Svar #6
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

bliver hældningen så 0? Altså en vandret tangent?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, slet ikke. Indtegn tangenten til grafen i punktet (4 , f(4)) = (4 , 3) . Denne tangent er bestemt ikke vandret.


Svar #8
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

hvordan ved man at det andet punkt er 3?

Lyder måske dumt, men er det fordi det er der den rammer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det aflæser man jo af grafen. Grafen går gennem alle punkter af formen (x , f(x)) .


Svar #10
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

kan det passe at den er 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

At hvad er 0,5? Hvis du mener f'(4) , så synes jeg bestemt ikke, at det passer.


Svar #12
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

Er den vedhæftede fil her rigtig?

Vedhæftet fil:billedet.docx

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #14
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

 a = 4-3/4-3=1 ... er det så rigtigt? :b


Svar #15
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

Overså at der var tale om en sekant .. Er der en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja.

#15 -- en sekant? Der er tale om en tangent. Tangenten er en ret linie. Find hældningskoefficienten for den rette linie.


Svar #17
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

jeg er da lidt for dum hva .. Den er vel 2 så..

5-3/5-4=2 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

Nej, hældningen er 1. brug formlen : a = (y2-y1) / (x2-x1)


Svar #19
07. oktober 2011 af 3bt (Slettet)

Jamen ... Så fortæl mig da lige hvad der er i vejen med a = 4-3/4-3=1 ??

For det var det jeg skrev i #14 ??


Brugbart svar (1)

Svar #20
07. oktober 2011 af GameOverGoofy (Slettet)

Hvis du lægger mærke til #16 giver han dig jo ret.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.